Kasvivärit

Kasvivärjäys on luonnollinen ja hyvä vaihtoehto synteettiselle värjäykselle ja sille herkistyneelle. . Kasvivärissä käytetään Cassiaa, joka on värjäämätön henna, punapigmenttistä hennaa eli Lawsonia Inermis, Indigoa sekä Katam, jotka ovat sinisen ja violetin pigmentin omaavia värjääviä kasveja. Käytössä on myös yrttejä sekä kuivattuja kasveja hoitamaan hiuksia ja hiuspohjaa ja myös  vahvistamaan toivotua sävyä.

Kasviväri  on hiuksen pintaan tarttuva kestoväri, joka kasvaessaan jättää pehmeän tyvikasvun. Värin lopputulos on parhaiten nähtävissä  päivä pari värjäyksen jälkeen. Harmaita hiuksia värjätessä peittoon saattaa hiukset olla hieman vihertävät kampaamosta poistuessa. Tämä vihertävyys häipyy vuorokauden kuluttua

Asiakkaat ovat kiitelleet kasvivärjäyksen kiiltoa tuovaa ja kauniin luonnollista lopputulosta.

Kasviväreillä ei pysty vaalentaa hiuksia ja  halutessa useamman asteen tummennuksen tai voimakkaampi harmaiden peitto tarvitsee kaksoisvärjäyksen.

Myös on hyvä tiedostaa, että vaikka käytössä on puhtaat ja tutkitut raaka-aineet, myös kasveille voi olla allerginen. Näin ollen mahdolliset allergiat on hyvä ilmoittaa ennen kasvivärjäystä.